DODIK "Bošnjaci i Hrvati ne mogu nikako zajedno, džaba Allah, džaba Isus, sve džaba"

Milorad Dodik Vladikin dvor
Hercegovina.info

Milorad Dodik je nakon sastanka predstavnika političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju u bh. entitetu RS, na pres konferenciji ponovio dosta onoga što je i ranije govorio poput toga da za njih Christian Schmidt nije visoki predstavnik, do toga da ne ide protiv Ustava BiH niti da krši Dejtonski mirovni sporazum.

"Osvrnuo se i na UN-ovu konferenciju i klimatskim promjenama COP26 koji se održava u škotskom gradu Glasgow, a na kojem predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić predstavlja ovu državu", piše Avaz.

Dodik je rekao da je i on trebao sudjelovati na obraćanju UN-a.

"Pa su rekli pošto se on ne obraća (Schmidt op.a.) onda se ni mi ne obraćamo. Sada je najčešća borba hoće li se Alkalaj obratiti jer nema odobrenje Predsjedništva. On sluša naloge Komšića i Džaferovića. Njemu nije do Predsjedništva nego do šefova", rekao je Dodik.

Na izjavu Izetbegovića da je potrebno da Bošnjaci i Hrvati budu zajedno, rekao je "neka budu".

"Neka budu tko im brani. Ja vidim da ne mogu nikako. Ne može nikako, što god da uradiš, džaba i stranci, džaba Palmer (Matthew, op.a.), Angelina (Eichhorst, op.a.), džaba Allah, Isus, džaba sve. Ne ide i gotovo", poručio je Dodik u Banjoj Luci.