Dobre vijesti ili još jedna šuplja: Isti broj, niže cijene, kvalitetnije usluge

mobiteli, cijene, prenosivost brojeva, Eronet, pozivi, prevara, djeca, mobiteli, godine, Facebook, tehnika, oprez, telefoni, brojevi, nagradna igra, Ljubuški, sms, mobiteli, baterije, punjenje, mobiteli, sperma, hlace, Prevara u braku, prevara, HT Eronet, mobilni internet, mobilna telefonija telekomunikacije, mobilni operatori, prisluškivanje, žiroskop, Hakirati  žiroskop telefona, mobiteli, ovisnost, istraživanje, WhatsApp, facebook messenger, HT Eronet, telefoniranje, 4G mreža, BIH, milijunski gubici, punjenje mobitela, WhatsApp, poruke, mobiteli, mostarke, telefon, rooming
...mobilnog operatera, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) obavezala je operatere u BiH da od 1. siječnja 2013. godine omoguće korištenje usluge prenosivosti brojeva.

Kako su jučer objasnili u RAK-u, prednosti uvođenja ove usluge direktno su povezane s uštedom troškova korisnika.

Širi asortiman

- Dakle, korisnici će imati na raspolaganju širi asortiman usluga uz visok kvalitet i, naravno, niže cijene - rečeno nam je u RAK-u.

Maksimalna cijena koju će korisnik plaćati operateru kod kojeg želi prenijeti svoj telefonski broj ne smije biti viša od 20 KM.

Zadovoljstvo odlukom RAK-a ne krije ni većina operatera. Kako nam je rečeno u "HT Eronetu", u ovoj kompaniji očekuju priliv većeg broja korisnika.

Dobre ponude

- Očekujemo veći priliv novih korisnika, zbog izuzetno dobrih ponuda i novih mobilnih uređaja. Dodatno smo pripremili akcije upravo za sve one korisnike koji žele zadržati svoj postojeći broj i besplatno prijeći na mrežu "Eroneta" - kazao je Vanja Gavran iz Odjela za korporativne komunikacije ove kompanije.

Za ovu uslugu spremni su i u "M:telu", kompaniji koja, također, očekuje da će privući nove klijente.

- Korisnici će na vrijeme biti upoznati s procedurom i prednostima promjene operatera. Jedno je sigurno. Prenosivost broja podrazumijeva da korisnik zadržava isti predbroj i broj telefona, ali mijenja operatera. Kompanija "M:tel" u tehničkom smislu spremna je za primjenu pravila o prenosivosti brojeva i u mobilnoj telefoniji. Spremni smo i kvalitetom i konkurentnošću za nove korisnike - kazala je Aida Halilović, portparol ove kompanije.

Što kažu građani

I građani su obradovani zbog novina na tržištu telekomunikacija. Kako  je kazao Sead Šabanović iz Tuzle, građani će konačno moći izabrati najpovoljniju opciju bez procedure promjene broja. Njegov sugrađanin Hajrudin Balagić smatra da će od veće konkurencije operatera građani imati koristi te da će operateri sniziti cijene i poboljšati usluge.

Dnevni avaz