DOBRE VIJESTI Građani Bosne i Hercegovine od rujna mogu bez vize u Argentinu

Argentina Buenos Aires

Argentina je 5. rujna donijela odluku o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine, priopćio je jučer šef diplomacije Argentine Santiago Cafiero tijekom susreta s bh. ministrom vanjskih poslova u Elmedinom Konakovićem (NiP).

Tijekom susreta na marginama 78. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija argentinska strana informirala je izaslanstvo Bosne i Hercegovine da su dobri politički odnosi dvije zemlje, bez otvorenih pitanja i naglašeno prijateljstvo bez obzira na geografsku udaljenost.

Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske suradnje, budući da je obujam trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan, priopćili su iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjene posjeta na svim razinama s ciljem unaprjeđenja bilateralnih odnosa, suradnji Bosne i Hercegovine i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN-a, te kandidaturi Bosne i Hercegovine za članstvo u Ekonomskom i socijalnom vijeću za razdoblje od 2025. do 2027. godine.

Konaković i Cafiero razmijenili su mišljenja i o političko-društvenim prilikama i vanjskopolitičkim prioritetima obje zemlje.