Dobavljači imaju rok do sutra u 16 sati

Dobavljači imaju rok do sutra u 16 sati
Hercegovina.info

Završen je sastanak Ad hoc tima Vlade Federacije BiH za nabavku cjepiva na kome je prisustvovao i premijer Fadil Novalić.

Hitni sastanak sazvan je nakon problema koji su se pojavili tijekom vikenda s odabranim dobavljačima, odnosno zbog činjenice da federalni Zavod za javno zdravstvo još uvijek nije potpisao ugovore o nabavci cjepiva s njima.

Prema usvojenom zaključku Ad hoc tima, dva odabrana dobavljača, MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup, ali i dobavljači koji su u međuvremenu poslali svoje ponude, imaju rok sutra do 16 sati da pošalju svu dokumentaciju Zavodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kabinetu premijera Novalića Feni je potvrđeno da su danas po hitnom postupku potpisana sva pisma namjere dobavljačima, njih ukupno 11, a na osnovu dopisa Zavoda za javno zdravstvo kome dobavljači i dostavljaju svoje ponude.

Naime, tijekom vikenda su se nakon informacija da MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup ne mogu ispoštovati svoje ponude za nabavku cjepiva jer su izloženi medijskim i političkim pritiscima, Zavodu javili novi ponuđači: Bosnalijek, Oktal Pharm i Medimpex, koji su se obavezali da će do sutra, uz MGM Farm Kakanj, KrajinaGroup i Tuzla Farm, dostaviti potrebnu dokumentaciju.

Ta dva dobavljača su tražili 48 sati da pripreme dokumentaciju, ali mi nemamo toliko vremena. Jedan ljudski život je vrjedniji od svega i mi nikome nećemo dozvoliti da se igra s tim, a pogotovo ne da odgovornost za svoj nerad prebacuju na nas. Vlada Federacije jeste napravila grešku očekujući da ćemo dobiti cjepivo preko COVAX-a. Od toga, za sad, očito nema ništa i cijela Europa se suočila s ozbiljnim problemom. Ali, oni neka to rješavaju, mi ćemo uraditi sve što možemo da građani Federacije što prije dobiju cjepivo. I radimo, zajedno, sve po tom pitanju. Siguran sam da ćemo naći rješenje vrlo brzo – kazao je Novalić.