DNEVNA STATISTIKA Od 141 slučaja zaraze u BiH, dva su u Ljubinju i jedan u Nevesinju

DNEVNA STATISTIKA Od 141 slučaja zaraze u BiH, dva su u Ljubinju i jedan u Nevesinju
TRT

Federacija BiH danas je prijavila 102 nova slučaja virusa korona.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj županiji (29), Zeničko-dobojskoj (31), Hercegovačko-neretvanskoj (3), Srednjobosanskoj (2), Unsko-sanskoj županiji (1) i Županiji Sarajevo (30), podaci su Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva.

U protekla 24 sata testirano je 687 uzoraka, prenosi Srna.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj virus korona potvrđen je kod 39 osoba, a testirano je 297 laboratorijskih uzoraka.

Od ukupnog broja novozaraženih 37 osoba je iz Republike Srpske, dok su dvije sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a testirane su i prisustvo virusa korona dokazano je u Federaciji BiH, priopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Riječ je o 21 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 24 srednje i 10 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine i Teslića, tri iz Kozarske Dubice, po dvije iz Ljubinja, Doboja i Prijedora i po jedna iz Laktaša, Sokoca, Rogatice, Istočnog Novog Sarajeva, Istočnog Drvara, Vlasenice, Foče, Nevesinja i Kostajnice.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi iz Ugljevika, te muškarcu i ženi starije životne dobi iz Banjaluke i Kozarske Dubice.