Đoković pozitivan na koronavirus, žao mu je zbog Zadra "Sve smo radili čista srca"

Novak Đoković i Goran Ivanišević
EPA

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je prošlog tjedna boravio u Zadru na turniru Adria Tour, pozitivan je na koronavirus.

"Ne pokazuje nikakve simptome", stoji u priopćenju poslanom medijima. Zaražena je i njegova supruga Jelena, dok su im djeca bila negativna na testiranju.

"Sve što smo radili proteklog mjeseca, radili smo čistog srca i čistih namjera. Turnirom smo željeli poslati poruku ujedinjenosti i solidarnosti u regiji. Organizirali smo turnir u trenutku kad je virus počeo slabiti, vjerovajući da postoje uvjeti za održavanje turnira.

Nažalost, virus je i dalje prisutan i živimo u novoj stvarnosti na koju se trebamo još priviknuti. Nadam se da će se sve uskoro smiriti i da ćemo nastaviti sa životima kao i prije. Vrlo mi je žao svih koji su zaraženi i nadam se da nitko neće doživjeti komplikacije", rekao je Đoković.

Đoković je objavio kako će ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana i ponoviti testiranje za pet dana.

Srpski tenisač je poslije otkazivanja finala turnira u Zadru zbog činjenice da je Grigor Dimitrov zaražen novim koronavirusom, stigao u Beograd gdje je odmah testiran.