DISKRIMINACIJA U TUZLI Samo osnovci koji idu u Katolički školski centar ostali bez besplatnih knjiga

Škola
Ilustracija / hercegovina.info

Odluka Vlade Tuzlanske županije i resornog Ministarstva obrazovanja o nabavci besplatnih udžbenika za osnovce bez da su uključuni i osnovci koji pohađaju Katolički školski centar - JU Osnovna škola „Sveti Franjo“ je postupak koji vrijeđa do sada uloženi napor i doprinos sustavu obrazovanja u ovoj visoko cijenjenoj ustanovi, priopćio je tuzlanski HDZ BiH.  

"Posebno je to loša poruka kojom se razdvajaju djeca koja bi trebala biti jednaka bez obzira na odluku u koju osnovnu školu će ići i po kojem nastavnom planu i programu će biti provedena nastava. Ovakva odluka pokazuje da i svi roditelji nisu u istom statusu jer će oni čija djeca pohađaju Katolički školski centar „Sveti Franjo“ nabavljati udžbenike o svom trošku", kaže se u priopćenju Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

„Županijski odbor HDZ BiH Soli izražava ogorčenje ovakvom vrstom podjela bez da se pokušalo iznaći model kojim bi svi osnovci bili jednaki i obuhvaćeni odlukom o nabavci besplatnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Žalosti činjenica da se i na ovakav način šalje vrlo ružna poruka podjela, i to prema djeci koja su naša budućnost. Takav postupak je neshvatljiv i teško je naći razumno pojašnjenje za takvo postupanje resornog ministarstva i vlade“ istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik tog odbora.