Direktor Zavoda u Pazariću: Strogo sam zabranio vezanje djece, provest ćemo istragu

zavod, pazarić , djeca, zavod pazarić , direktor salić, zavod pazarić , direktor salić

Nakon što je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, jutros prezentirala fotografije vezane djece u Zavodu 'Pazarić, Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, rekao je za Dnevni avaz da ove fotografije nisu nastale u njegovom mandatu.

- Garantiram životom da fotografije nisu nastale dok sam ja direktor. Zgrožen sam ovim fotografijama, a osobno sam svim odgajateljima i odgajateljicama strogo zabranio da to rade nemoćnoj djeci. Ukoliko se našom internom istragom pokaže točnim ovo što je jutros objavljeno, svi će snositi sankcije. U tijeku dana obavijestit ćemo javnost priopćenjem - kazao je Salić za Dnevni avaz.

Podsjetimo, upravo je direktor Salić taj koji je prvi progovorio u Parlamentu FBiH o kriminalnim radnjama u ovom zavodu, kad je poručio da će svi oni koji su se okoristili i pljačkali sredstva namijenjena Zavodu, odnosno njegovim štićenicima, odgovarati pred zakonom.

Salić je nekoliko puta ukazivao na to pravosudnim tijelima, policijskim agencijama, FUP-u i SIPA-i te ih pozivao da dođu u Zavod i pročešljaju dokumentaciju.