Direktor Autocesta FBiH završio u SIPA-i

Adnan Terzić
Hercegovina.info

Direktor firme 'Autoceste Federacije BiH' Adnan Terzić potvrdio je da je danas u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu dao izjavu po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo, ali nije želio precizirati u kojem svojstvu.

"Došao sam kako bih sa službenim institucijama razgovarao na temu krivične prijave koju su iz 'Agrokomerca' podnijeli protiv mene. Alešević i ostali me povlače po blatu i konačno sam došao tu, a nemam pojma u vezi čega. Dao sam izjavu i to je to", rekao je Terzić nakon boravka u prostorijama SIPA-e.

Na pitanje novinara je li samoinicijativno došao u SIPA-u ili je dobio poziv od ove agencije, Terzić je rekao da je pozvan. Mediji su ranije objavili da je Terzić pozvan u SIPA-u zbog njegove uloge prilikom obavljanja funkcije direktora GP 'Put' Sarajevo.

Prema navodima medija, Županijsko tužiteljstvo donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv sedam fizičkih i tri pravna subjekta, a Terzić daje izjavu zbog prijave biznismena Nermina Aleševića.

Alešević je ranije prijavio Terzića i druge osobe Tužiteljstvu Unsko-sanske županije zbog navoda da su uzurpirali dio njegove kompanije tako što su pribavili 'ZK izvadak' jednog dijela hale i na osnovu toga dobili kredit Bobar banke, prenosi Srna.