Dioničarima Elektroprivrede HZ HB 9,3 milijuna maraka

Odluka je donesena u skladu s obvezujućim smjernicama Vlade Federacije BiH predstavnicima državnog kapitala u tijelima javnih poduzeća.

Za raspodjelu dividendi dioničarima će biti isplaćeno 40 posto sredstava od ostvarene dobiti, odnosno 9,3 milijuna maraka, budući da je u 2009. godini dobit JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar iznosila 23,3 milijuna maraka.

Utvrđena vrijednost dividende po jednoj dionici je 1,26 maraka, a odluka također predviđa osiguranje sredstava za zakonske rezerve, kao i dodjelu donacija u 2010. godini.

Članovi Skupštine, posebice predstavnik većinskoga državnog kapitala poduzeća, izrazili su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima poslovanja u protekloj godini, unatoč gospodarskoj krizi.

Još jedanput su podržali stavove i jasno opredjeljenje Uprave  Elektroprivrede da nastavi raditi s istim planskim orijentacijama i poduzimanjem niza mjera koje su i rezultirale takvim iznimnim poslovnim uspjehom, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar.

fena