Diljem Bosne i Hercegovine Mladež HDZ BiH provela akcije zaštite okoliša

Mladež HDZ-a BiH, akcija čišćenja
...kojim je željela potaknuti brigu za okoliš i pozitivno utjecati na navike građana. Akcije su se provodile cijeli prošli tjedan, a svaki OO Mladeži HDZ BiH odredio je koji lokalni ekološki problem želi riješiti. Provedene su razne akcije od Posavine, preko središnje Bosne pa do Hercegovine u kojima su educirani građani, dijeljene platnene ekološke vrećice, posađeno drveće i očišćena područja oko rijeka, izletišta, škola, itd.

U sklopu ekološke akcije edukacije građana članovi Mladeži su dijelili platnene vrećice. Time su htjeli povećati svijest građana o potrebi očuvanja okoliša, a jedan od načina je smanjivanje upotrebe jednokratnih vrećica koje zagađuju okoliš, te korištenje ekološki prihvatljivijih vrećica.

Mladež HDZ BiH je organizirala sadnju mladih sadnica voćaka i drveća s ciljem povećanja broja drveća u naseljima, ali i obrazovanja društva o značaju šuma za čovjeka.

Isto tako održane su mnogobrojne akcije čišćenja riječnih obala, gradskih centara, školskih dvorišta, itd. Cilj akcija čišćenja je pokazati predanost u očuvanju naših prirodnih ljepota, ali i povećati ekološku svijest građana da zajedno trebamo raditi na održavanju okoliša kako bi očuvali našu životnu sredinu i prirodu.

Obilježavanjem Svjetskoga dana zaštite okoliša Mladež HDZ BiH željela je potaknuti građane da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvitka te da preuzmu odgovornost za očuvanje planeta poimajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.