Dijete u Čapljini zadalo probleme roditeljima i vatrogascima

Vatrogasci ljestve merdevine
Hercegovina.info

Vatrogasci u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) u proteklih 24 sata nisu imali intervencija na gašenju požara, ali su zabilježili čitav niz tehničkih intervencija.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su imali tehnički intervenciju u naselju Vatikan u petak od 16:50 sati.

Čapljinski vatrogasci u u petak od 8 sati radili na saniranju krova zgrade kod kina 'Mogorjelo', zatim su dobili prijavu kako se dijete zaključalo u stanu u zgradi kod crkve (od 9 sati). Vatrogasci su autoljestvama preko balkona ušli u stan i otključali ga.

U Ulici Augusta Šenoe (od 10 sati) radili su na čišćenju odvoda balkona uz pomoć autoljestvi. Balkon se nalazio na drugom katu gdje se nakupila voda i ugrožavala je susjedni stan.

Ispumpavanje vode iz podruma crkve sv. Franje u Čapljini izvršeno je od 10:30 sati, a također su čistili vodu iz stana (od 12 sati) nakon prokišnjavanja krova u zgradi kod navedene crkve.

Čapljinski vatrogasci su u Tasovčićima (od 12:50 sati) imali intervenciju za ispomoć staroj i nemoćnoj osobi, a potom su radili i na saniranju krovišta na zgradi (od 13:45 sati) kod trga kralja Tomislava.

Saniranje krovišta na zgradi izvršeno je (od 17:10 sati) i na zgradi kod caffea 'San Marino'.

Vatrogasci na području Konjica su imali intervenciju prilikom izvlačenja zaglavljenog autobusa sa ženskom nogometnom ekipom iz Hrvatske (od 17:40 sati). Intervencija je bila u rejonu Boračke drage.

Zabilježena je i intervencija u mjestu Radešine kod Konjica (od 1:20 sati) nakon prometne nesreće.