DETALJI UŽASA U BEČU U listopadu ubijena majka (33) četvero djece iz BiH. Partner imao zabranu prilaska

Polizei policija Austrija
Ilustracija

Mlada majka četvero djece, ubijena je hicem u glavu ispred vile svoje obitelji. Osumnjičeni je njen bivši partner, 35-godišnji državljanin Švedske, rođen u BiH, koji se nakon ubojstva predao policiji. Osumnjičenik je navodno kupio ilegalno vatreno oružje na Pratersternu samo dva dana prije zločina, 19. listopada 2023.: za 700 eura od jednog Afganistanca, uključujući i streljivo. Od tada je uvijek imao oružje u autu, želio je ozlijediti bivšu, ali je ni pod kojim okolnostima nije htio ubiti. 35-godišnjak je izjavio da je majci djeteta “samo” htio pucati u leđa, piše kroativ.at.

Mediji su još ranije prenijeli da Jasmina potiče iz dobrostojeće obitelji privatnih poduzetnika, dok je osumnjičeni radio kao agent za nekretnine. Kako prenosi oe24, osumnjičeni je već imao zabranu prilaska Jasmini, a od siječnja 2022. godine ima i zabranu nošenja oružja.

Nakon što je hladnokrvno ubio majku svoje djece, on je prvo napustio mjesto zločina da bi se nakon nekog vremena sam predao policiji. Trenutno se nalazi u pritvoru. Kako su prenijeli mediji, njih dvoje su se sukobili oko starateljstva nad djecom.

Djeca, dvije kćerke i dva sina, su dobi između devet i 13 godina.