DETALJI TRAGEDIJE Mladić je poznavao liječnicu koju je pijan ubio autom, dan prije donio joj čokoladu

Azra Spahić
Facebook/Klix

U petak je prošlo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu liječnicu Azru Spahić.

U nesreći zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na prosvjede, Azrina kolegica zadobila je ozljede opasne po život.

Vozio pod zabranom

Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola te da je Mercedesom upravljao pod zabranom jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

Avaz” sada otkriva detalje koji su prethodili kobnom danu 26. svibnja, kada je ubijena Azra Spahić.

Doznaju da je ubijena liječnica Spahić liječila majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela obitelj ju je osobno poznavala. Čak je liječila i njegovog brata Mevludina.

Prema saznanjima “Avaza”, nekoliko dana prije kobne nesreće, Berberovićevoj djevojci je preminuo otac, tog dana je bila dženaza, a on je pio pivo.

Oko 23 sata krenuo je na posao jer je bio zaposlen kao dispečer u jednoj taksi tvrtki, a po dolasku na Marindvor izazvao je nesreću i ubio liječnicu koju je poznavao.

Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra, kako saznaje Avaz, bio kod Azre Spahić jer je došao po doznake za oca svoje djevojke.

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se, Deb” (Berberovićev nadimak). Nekoliko sati kasnije Berberović ju je ubio.

Zvao hitnu pomoć, pokušao joj pomoći

Berberović je pozvao policiju i hitnu pomoć te pokušao pomoći unesrećenima. S jednim od liječnika pokušao ju je izvući ispod automobila, ali bilo je prekasno. Uslijed obilnog krvarenja preminula je na mjestu.