DETALJI SVIREPOG UBOJSTVA Poznato čime je kćerka (14) trovala oca Sašu, a imali su još jednog pomagača u obitelji

Saša Doboj ubojstvo

Saša Kulišić, koji je početkom tjedna ubijen u Doboju, duže je vrijeme bio trovan Treanom, lijekom koji se može kupiti samo na recept.

Dobojski Okružni sud je priopćio da je Kulišićeva 14-godišnja kći kobne večeri, kada je on ubijen, ocu usula nekoliko izmrvljenih tableta u limunadu, prenosi Klix.

Sud navodi da je djevojčica u večernjim satim pomiješala nekoliko tableta Treane s limunadom i dala ocu da popije. Lijekove joj je prethodno nabavila teta, odnosno sestra njezine majke. Podsjetimo, Kulišića su zaklali njegova supruga (32) i njezin 19-godišnji ljubavnik.

Antipsihotik za liječenje psihičkih poremećaja

Za nabavku Treane je obavezan recept jer se radi o antipsihotiku koji se koristi za liječenje šizofrenije i bipolarnog poremećaja. Lijek se koristi i u liječenju bolesti zbog koje bolesnici umišljaju da čuju, vide ili osjete stvari kojih nema, paranoični su, sumnjičavi i slično.

Lijekovi kao što je Treana mogu uzrokovati neobične pokrete lica ili jezika. Vrlo rijetko lijekovi tog tipa uzrokuju kombinaciju groznice, ubrzanog disanja, znojenje, ukočenost mišića, pospanost ili uspavanost, piše Klix. K tome, pacijentima koji uzimaju lijek može se povećati tjelesna masa.

Prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali, Kulišić je imao većinu nuspojava tog lijeka te se zbog toga obraćao liječniku. No, njegovi nalazi su uvijek bili uredni.