DETALJI PREVARE OD 200 TISUĆA MARAKA Sarajlije 'operirale' u mostarskoj banci, pomagači uhićeni na kolodvoru

Raiffeisen banka

Rijetko viđena drama dogodila se u mostarskoj poslovnici Raiffeisen banke u prijepodnevnim satima prošlog petka. Naime, oko 11 sati djelatnik navedene banke prijavio je da im je u poslovnicu na adresi Ulica kneza Domagoja došla osoba V. G. u namjeri da podigne veću količinu novca u eurima.

Uvidom u osobnu iskaznicu djelatnik je posumnjao u ispravnost iste nakon čega je patrola policije provjerom u bazi podataka utvrdila da se radi o krivotvorenom dokumentu, a također utvrđeno je da se radi o osobi A. R. (1974.) iz Sarajeva.

Operativnim radom mostarske policije na autobusonom kolodvoru u 'Fiatu' su zatečeni i uhićeni njegovi pomagači A. Z. (1985.) te D. S. (1996.). Uhićeni dvojac je iz Sarajeva, a nakon uhićenja, kako je navedeno iz MUP-a HNŽ, smješteni su u prostorije za zadržavanje Policijske uprave Mostar radi daljnje kriminalističke obrade.

Podsjetimo, podizanje novca od 200 tisuća maraka na navedenoj banci bilo je prijavljeno dan ranije, no planove sarajevske trojke pomrsio je djelatnik banke. Iako se na prvu sumnjalo da su izvršitelji kaznenog djela zapravo državljani Rumunjske, ispostavilo se da se radi o Sarajlijama.