DETALJI POTJERE 28-godišnjaka koji je pobjegao policiji Stočanin trebao prebaciti prema Crnoj Gori

Policijsko vozilo MUP HNŽ
Ilustracija/Hercegovina.info

Djelatnici Sudske policije jučer su prijavili Policijskoj postaji Centar da je uhićeni M. A. (1995.) pobjegao iz Mostara.

Bjegunca su sustigli na Trgu 1. maja gdje se pritom sudski policajac poskliznuo niz liticu, a osumnjičeni skočio s pećine u rijeku Neretvu. Isplivao je kod U.O. 'Labirint' i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Ozlijeđeni policajac prevezen je u bolnicu 'Dr. Safet Mujić' gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Policija je uskoro došla do podataka da S. A. (1976.) iz Stoca vozi navedenog bjegunca u smjeru Crne Gore. S vozačem je uspostavljen telefonski kontakt te mu je sugerirano da se vrati, što je isti i učinio.

Oko 14:15 sati policija je uhitila traženog bjegunca kojeg je preuzela sudska policija, a S. A. iz Stoca je predat Odjelu kriminalističke policije zbog krim obrade.

Povodom navedenog događaja uputili smo upit i Sudskoj policiji Federacije BiH.

"Službenici Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji su postupali po naredbi Općinskog suda u Mostaru, broj 58 0 K 259519 23 Iks od 6.2.2023. godine kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog M. A. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 6 (šest) dana.

Službenik sudske policije L. J. se nalazi u Kantonalnoj  bolnici 'Dr. Safet Mujić' u Mostaru radi dodatnog liječničkog promatranja, te još uvijek ne znamo kako će ozljede biti okarakterizirane, s tim da imamo informaciju da nije životno ugrožen", kazali su za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.