DETALJI NAPADA U LIVNU Istukli ga, ubacili u gepek i izbacili ga pored puta svezanih ruku

Općina Livno
HBŽ

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije Livno, Županijski sud u Livnu je osumnjičenom M.G. rođenom 1975. godine u Drvaru, nastanjenom u B. Grahovu, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz čl. 166. st. 1. u vezi sa čl. 28. KZ F BIH, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz čl. 166. st. 1. u vezi sa čl. 28. KZ F BIH.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 21.05.2023. godine u B. Grahovu, prišao oštećenom LJ.M, te ga zbog od ranije neriješenih odnosa, fizičkom snagom oborio na pod, nakon čega ga šakama udara po glavi, uslijed kojih udaraca isti gubi svijest, nakon čega uz pomoć drugoosumnjičenog D.M ( 2002. godište ) istoga ubacuje u gepek, te ga odvozi na drugu lokaciju, izbacuje iz gepeka te ga ponovno šakama udara po glavi, pa kada oštećeni gubi svijest, istome, osumnjičeni vezuju ruke i umotavaju u najlon te ga ponovno stavljaju u gepek vozila koje vozi prvoosumnjičeni do mjesta Grkovci, gdje oštećenog izbacuje pored puta.

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u ŽB Livno, s teškim tjelesnim ozljedama, prebačen na daljnje liječenje u KBC Mostar, prenosi Livno-online.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje tužiteljstvu HB Županije u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih postupajući Županijski tužitelj sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema prvoosumnjičenom M.G., dok je prema drugoosumnjičenom D.G podnesen prijedlog za izricanje mjera zabrane putovanja, prelaska državne granice, izdavanja putnih isprava i oduzimanja putnih isprava.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke kao i jer postoji opasnost od bijega, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka a i b) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Županijskog suda u Livnu, protiv prvoosumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana, dok su prema drugoosumnjičenom izrečene predložene mjere.