DETALJI AKCIJE ''DERBI 2'' Policajac iz Gruda rekao osumnjičenom da ga prati SIPA

SIPA rotacije
Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Gruda i Ljubuškog realizirali operativnu akciju ''Derbi 2'', u okviru koje su izvršeni pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji i privremeno oduzimanje dokumentacije na dvije lokacije. Privedena je jedna osoba koja se tereti za kazneno djelo odavanja službene tajne. Kako je pisao Avaz, uhićen je umirovljeni policajac M. M.

Kazneno djelo počinio je 5. svibnja 2022. godine kao policijski službenik, rečeno je za N1 u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije pod čijim nadzorom je vođena akcija.

Rekao osumnjičenom da ga prati SIPA

Naime, on je kao policijski službenik imao pristup bazi IDDEEA kao i vlasnicima registracijskih oznaka. SIPA je u tom trenutku radila istragu kaznenih djela u vezi s trošarinskom robom i osumnjičena osoba je bila pod mjerama praćenja. Policijski službenik je došao do informacije i kazao osumnjičenom da ga SIPA prati te odao o kojem vozilu je riječ. Time su, kako su rekli iz Tužiteljstva ZHŽ, ugrožena akcija i životi djelatnika SIPA-e.

Policijski službenik u mirovini je priveden i danas je predan u nadležnost Tužiteljstva ZHŽ. Prema neslužbenim informacijama, neće biti zatražen pritvor.

Podsjetimo, prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije.