DESET MILIJUNA MARAKA PRIJEVOZNICIMA Evo kome je sve Vlada FBIH pomogla i u kojem iznosu

Autobus zaustavljen
Hercegovina.info

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, danas donijela Odluku o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19.

"Na temelju Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija objavilo je Javni poziv poslovnim subjektima iz oblasti javnog cestovnog prijevoza putnika, koji je bio otvoren do 13.11.2020. godine.

Po objavljenom Javnom pozivu prijavila su se 193 poslovna subjekata, od kojih je 176 ispunilo sve uvjete propisane Uredbom. Navedenom Odlukom su, sukladno Uredbi o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19, utvrđena lista korisnika financijske pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika", priopćeno je danas iz Vlade FBiH.

Autobus zaustavljen

Autobus zaustavljen

Autobus zaustavljen

Autobus zaustavljen

"Smatramo da će navedena financijska pomoć djelomično popraviti uistinu teško stanje poslovnih subjekata u ovoj grani gospodarstva, a ujedno izražavamo žaljenje što su pojedini pravni subjekti, zbog dostignutog limita, dobili znatno manje financijskih sredstava u odnosu na njihovo ukupno učešće u djelatnosti i po ostvarenim oporezivim prometima i po broju uposlene radne snage kao i prema onima koji nisu ispunili uvjete iz Uredbe.

Po stupanju na snagu Odluke o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će pristupiti potpisivanju Ugovora s korisnicima financijske pomoći", priopćeno je iz Vlade Federacije.