Denis Lasić odbio zapošljavanja kadrova SDP-a

Damir Beljo, Boris Bošnjak, Denis Lasić, boks, Denis Lasić, sdpbih, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Denis Lasić, FBIH, Denis Lasić, izgradnja autoceste, Autoceste FBiH, Ne damo naše autoceste, Denis Lasić, izgradnja, izgradnja ceste
...HDZ-u BiH i SDA za sanaciju zgrada koje su zapaljene tijekom nereda u veljači, na površinu izbijaju i druge informacije. Naime, kako smo doznali u Vladi HNŽ-a, bunt ministara iz reda SDP-a se dogodio onda kada je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić odbio prijedlog ministra financija HNŽ-a Samira Hadžihusejnovića za zapošljavanje još minimalno četiri osobe u ovome resoru. - Prema tom zahtjevu, ti službenici su trebali raditi u internoj reviziji i na još nekim pozicijama u Ministarstvu preko kojih bi SDP i nakon što izađe iz Vlade HNŽ-a nastavio kontrolirati Ministarstvo financija HNŽ-a.

Lasić je odbio takav prijedlog i tada je nastao problem - rekao je za Vecernji.ba izvor iz Vlade HNŽ-a. Sam Lasić jučer nije želio komentirati ova događanja. Ponovio je samo kako neće dopustiti da se politički bodovi skupljaju preko njegove vlade i proračunskih korisnika. Jučer je za "Večernji list" izjavio kako razlog postupka ministara SDP-a u Vladi HNŽ-a leži u tome što ova stranka uskoro neće biti u vlasti u ovoj županiji, pa su ministri iz reda spomenute stranke zbog toga nervozni. Zanimljivo je kako su ministri SDP-a jučer "zaboravili" spomenuti još jednu točku dnevnog reda koja je bila na posljednjoj sjednici Vlade HNŽ-a, a to je "odluka o odobravanju plaćanja putničkog vozila iz proračuna HNŽ-a za 2014. godinu za potrebe Ministarstva gospodarstva". Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a vodi SDP-ov ministar Amer Zagorčić, ali izgleda kako kadrovi SDP-a nemaju ništa protiv toga da se proračunska sredstva koriste i za nabavu automobila ministarstvima kojima oni upravljaju. Inače, SDP je na federalnoj razini iskoristio predizbornu kampanju i postizborno vrijeme za imenovanje velikog broja dužnosnika daleko od očiju javnosti. "Večernji list" je prije nekoliko dana objavio kako je Nikšićeva nelegalna vlada u samo dva mjeseca imenovala 83 dužnosnika na direktorska mjesta, u upravne odbore i brojna druga upravljačka tijela. Izgleda da je i SDP u HNŽ-u želio djelovati po ovome principu i tako osigurati da i nakon odlaska s vlasti imaju određene poluge u institucijama pod svojom kontrolom. Naši sugovornici iz Vlade HNŽ-a su poručili kako taj plan neće uspjeti te kako će se blokirati sva imenovanja dok se ne riješi pitanje nove vlasti u HNŽ-u i ne sastavi nova županijska vlada. Očekuje se kako bi se ovaj proces mogao završiti u idućih nekoliko mjeseci.