DEMANT NA DEMANT Lager demantirao CIN, sad iz Uskoplja demantiraju Lager

DEMANT NA DEMANT Lager demantirao CIN, sad iz Uskoplja demantiraju Lager
CIN

Nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo objavio članak o isporuci robe s greškom od strane Lagera, javili su se iz tog poduzeća te demantirali napise CIN-a. Jutros pak stiže još jedan demant.

Isti prenosimo u cijelosti:

“Obraćamo vam se povodom članka objavljenog dana 07.04.2021. godine, pod naslovom ‘Lager demantira tvrdnje o tome da je isporučivao robu s greškom’, uz molbu da, u skladu sa Kodeksom za štampu i online medije Vijeća za štampu u BiH, objavite naš demant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U navedenom članku, koji praktično predstavlja citat dopisa društva Lager d.o.o. Posušje, iznesen je čitav niz netočnih i zlonamjernih navoda, kojim se diskreditira društvo Paloč d.o.o. Gornji Vakuf - Uskoplje, a javnost dovodi u zabludu. Međutim, naš cilj nije da vodimo javnu polemiku sa društvom Lager d.o.o. Posušje ili njegovim osnivačem, gosp. Bašić Milenkom, o kojima je dovoljno već rečeno u brojnim parničnim i krivičnim postupcima koji se vode protiv njih.

Umjesto toga, ovim putem samo želimo istaknuti da je u parničnom postupku koji se vode pred Općinskim sudom u Sarajevu, po našoj tužbi, vještačenjem nesumnjivo utvrđeno da je društvo Lager d.o.o. Posušje isporučilo polovnu i prepravljenu radnu mašinu kao novu, čime je pričinjena materijalna šteta našem društvu, kao korisniku leasinga. Važno je istaći da je ovakvim postupanjem pričinjena šteta i UniCredit Bank d.d. Mostar, kao pravnom sljedniku UniCredit Leasing d.o.o. Sarajevo i vlasniku polovne radne mašine, koju je platila kao novu.

Obzirom na navedeno, pozdravljamo izjavu gosp. Bašića da će ‘kao legalisti poštivati i odluke sudova’, te se nadamo da će postupiti u skladu sa njom kada za to dođe vrijeme i time izbjeći troškove prinudnog izvršenja”, navodi se u demantu koje je poslao Anto Zeko, direktor poduzeća Paloč d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje.