DELOŽACIJA Zatvara se McDonald's u centru Sarajeva, a kompanija koja zastupa ovaj svjetski lanac brze prehrane banci mora platiti vrtoglavi iznos

hamburger, salata, mc donalds, mc donalds, mc donalds, mc donalds, mc donalds, slamke , Velika Britanija, irska, mc donalds, jela, McDonald's, Sarajevo, najam , brza hrana

McDonald's restoran u centru Sarajeva morat će se zatvoriti do kraja ovog mjeseca. I to zato što nije plaćao najam, otkriva Raport.

Rezultat je to drugostupanjske presude Županijskog suda u Sarajevu čime je ta stvar postala pravosnažna.

Naime, kompanija Gliese 581g d.o.o., čiji je vlasnik Haris Ihtijarević, ima licencu za zastupanje najvećeg svjetskog restorana brze hrane.

Oni su sklopili ugovor s Raiffeisen bankom o zakupu poslovnog prostora u centru Sarajeva, točnije u Titovoj ulici.

Međutim, iz nekog razloga McDonald's, odnosno Ihtijarevićeva kompanija nije plaćala najam.

Raiffeisen banka cijeli slučaj stavila je pred sud i dobila spor. Sad kompanija Gliese 581g mora isplatiti najamnine za 2015. i 2016. godinu te zatezne kamate. Sve ukupno će izaći na oko 1,2 milijuna KM, a uz to ide i ‘deložacija’ McDonaldsa.

Prema drugostupanjskoj presudi koju posjeduje Raport, kompanija koja ima licencu McDonald'sa žalila se između ostalog jer su oni uložili u objekt. Međutim, kako se navodi, u ugovoru je predviđeno da Gliese 581g najam počne plaćati tek nakon 8 mjeseci.

Također, utvrđeno je da se u ugovoru navodi da adaptaciju prostora kompanija radi na svoj vlastiti rizik, te da Raiffeisen banka nema ništa s tim.

Zbog toga je sud i odbio takve argumente, kao i onaj u kojem se bivša uprava Raiffeisen banke sumnjiči za pranje novca. Sud je i taj argument odbio.

Tako će McDonald's nestati u centra Sarajeva. Prema informacijama koje je dobio Raport, to je tek početak sunovrata. Navodno je licencirani zastupnik i na druge načine urušio brend McDonald'sa, što bi moglo biti predmetom interesiranja same svjetske kompanije.

Pored toga, postoje indicije da su se neke marketinške pozicije McDonald'sa koristile u predizbornoj kampanji. I to u korist jedne stranke.