DEJAN KLAFURIĆ "Imamo problema, utakmica sa Zrinjskim ostavila je svoj danak"

Dejan Klafurić Velež
FK Velež

Velež i Sarajevo sutra otvaraju 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica je od iznimne bodovne važnosti za obje momčadi. Sarajevu je pobjeda nužna ukoliko želi održati korak s Borcem i Zrinjskim u borbi za naslov prvaka, dok bi Velež u slučaju pobjede došao samo na bod zaostatka za Sarajevom i mjestom koje vodi u Europu. 

Uoči sutrašnje utakmice pred predstavnike medija danas je izašao trener Veleža Dejan Klafurić.

"Čeka nas još jedan derbi. Veselimo se uvijek takvim utakmicama. Želimo prvenstveno nastaviti niz dobrih igara koje smo prezentirali u posljednje vrijeme, prikazati svoj stil igre i ponovno razveseliti svoje navijače", rekao je Klafurić.

Velež je u u ovoj sezoni minimalno poražen od Sarajeva, no prikazao je u toj utakmici dobru igru.

"Gledao sam tu utakmicu, to je bilo prije mog dolaska. Možemo čak reći da je Velež bio bolji tu utakmicu iako je izgubio, ali imao je svoje prilike. Ukoliko ponovimo i takvu igru bit ćemo sigurno konkurentni Sarajevu. Sarajevo je također napredovalo od tog susreta i igra bolje. Utakmica će s obzirom na to biti zanimljiva".

Izrazito cijeni sutrašnjeg protivnika.

"Prijetnje stižu s više strana. Ofenzivno su jako dobri. Njihova prednost je što imaju širok kadar. Dobre napadače nemaju samo u početnoj postavi nego i na klupi. Isto tako imaju i igrače koji dolaze iz drugog plana, sve ih krasi dribling i dobar udarac. Također, bekovi su im vrlo ofenzivni".

Klafurić sutra neće moći računati na Džafića, Mahmića, Kranjca, Mlinarića, Hasanovića i Pršeš.

"Imamo problema kao i pred Široki. Bit će izostanaka zbog ozljeda. Utakmica sa Zrinjskim je uzela danak i ti igrači nisu spremni. Bilo je također dosta bolesnih igrača koji nisu u trenažnom procesu i nisu u potpunosti spremni za ovu utakmicu. No, imamo i mi širok kadar, vjerujemo u svakog igrača i naše mladiće koje smo priključili iz omladinskog pogona. Veseli me da će i oni dobiti priliku da se iskažu u ovako važnoj utakmici".

U utakmici protiv Širokog zbog toga su priliku dobili mladi igrači.

"Prezadovoljan sam. To je za klub najveća radost, ali i za mene kao trenera i navijače. Momci koji su ušli u Posušju, Puce i Kuko dobro su reagirali. Da sam stavio neke druge mlade igrače na njihovo mjesto, vjerojatno bi bili na približnoj razini. Sretan sam zbog Puce koji nam je donio bod kod Širokog Brijega."

Na kraju je istaknuo što bi sutra moglo presuditi.

"Mi također kao i Sarajevo igramo brz i agresivan nogomet i to je evidentno. Bit će važno tko će će utakmicu usmjeriti na svoj mlin. To će biti presudno", zaključio je Klafurić.

Utakmica između Veleža i Sarajeva igra se sutra (petak 1. prosinca) na stadionu 'Rođeni' s početkom u 18 sati.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.