FOTO  DEFILE FUP se pohvalio opremom

FUP defile ulicama Sarajeva
FUP

Povodom obilježavanja 1. srpnja 'Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine', danas je u vremenu od 12 do 13 sati na relaciji Vrace – Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra – Skenderija – Marijin Dvor – Dolac Malta – Vrace u Sarajevu, Federalna uprava policije održala svečani defile.

U defileu su sudjelovali brojni policijski službenici sa službenim vozilima (specijalistička policijska vozila 'Bov', motocikli, kvadovi, označena i civilna policijska vozila), kako bi predstavili dio snaga i kapaciteta koje koristi u cilju stvaranja sigurnog okruženja. Defile je propraćen iz helikoptera Federalne uprave policije koji ujedno čini sastavni dio ove svečane ceremonije.

Ovaj izuzetno važan dan su svojim prisustvom uveličali i propratili građani Sarajeva, mališani iz šest vrtića J.U. 'Djeca Sarajeva', te predstavnici medija na koji način je pokazano zajedništvo koje je temeljna svrha postojanja Federalne uprave policije, a to je zaštita i sigurnost svakog građanina u Bosni i Hercegovini.

Pored navedenog današnjem obilježavanju 'Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine' prethodile su i druge aktivnosti, koje se tradicionalno održavaju ususret ovom događaju, a to su:

Naime, u vremenskom razdoblju od 28.6. – 29.6.2021. godine održana su sportska natjecanja u disciplini mali nogomet, gdje je ekipa Federalne uprave policije osvojila prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je ekipi Sudske policije Bosne i Hercegovine, dok je treće mjesto osvojila ekipa Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije. Tim povodom su službenicima sa najboljim rezultatom uručene prigodne nagrade, odnosno pohvale i pehari.

Također, dana 1.7. izaslanstva Federalne uprave policije, Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, Sindikata Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, te član Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Irfan Čengić su položili cvijeće ispred spomen ploče na svečanom ulazu u sjedištu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, a nakon toga i na Šehidskom mezarju 'Kovači' i na grobu prvog predsjednika RBiH.

Položeno je cvijeće i na spomen obilježju na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra, Joze Leutara, kao i u 'Centru za obuku policijskih kadrova – Mahir Begić' u Suhodolu. Na današnji dan izaslanstvo ove Uprave policije položila je cvijeće na 'Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva'.