DEBELI MINUSI Večeras od 22 sata narančasto upozorenje za cijelu BiH

narančasti meteoalarm, ekstremne hladnoće, Bosna, Hercegovina, temperatura, žuti meteoalarm
Ilustracija/Getty Images

Od večeras u 22:00 sata bit će upaljen narančasti meteoalarm za cijelu BiH zbog niskih temperatura koje ovih dana prevladavaju u cijeloj zemlji, a odnosi se na temperature koje dosežu do -16 te -5 stupnjeva na jugu BiH.

Isto će na snazi do sutra ujutru u 10:00 sati.

narančasti meteoalarm,ekstremne hladnoće

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, danas je u BiH prevladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -17, Sokolac -6, Sarajevo i Srebrenica -3, Bugojno, Jajce i Livno -2, Gradačac i Tuzla -1, Drvar 0, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 1, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 2,  Mostar 4 i Neum 6 stupnjeva.

Sutra će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni će također sunčano biti prije podne, a u drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -16 i -10, na jugu zemlje od -5 do -1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje do 7 stupnjeva.