DAVOR DRAGIČEVIĆ U BIH “Mira neće imati, ja sam se vratio"

Davor Dragičević
N1

Davor Dragičević, otac stradalog mladića iz Banjaluke Davida, vratio se u Bosnu i Hercegovinu, nakon više od dvije godine. Zemlju je napustio nakon niza prosvjeda održanih na Trgu Krajine, kojima se tražila Pravda za Davida. Vratio se nakon što u Austriji nije uspio dobiti politički azil i najavio igru otvorenih karata, javlja N1.

Sletio je otac Davida Dragičevića na sarajevski aerodrom i sa suzama u očima emotivno poručio je:

“Mira neće imati. Ja sam se vratio. Režim u Republici Srpskoj i oni koji su sudjelovali, znate vi svi vrlo dobro, neće imati mira”.

Davor najavljuje da će u subotu u Banja Luku i da ostaje boriti se do kraja. Još jednom je podcrtao da od državnih organa očekuje da urade ono što entitetski nisu, otkriju i kazne ubojicu ili ubojice njegovog sina.

“Mi nismo dobili podršku VSTV-a, kako je rekao gospodin Pribe i VSTV je dio problema i mislim da ni novi sastav VSTV-a nije poduzeo ništa da se ova dva slučaja riješe, ali mi ćemo biti istrajni. Mi šaljemo jasne poruke”, kazao je Ifet Feraget, odvjetnik.

Na aerodromu je Davora dočekao i brat u borbi, otac tragično stradalog Dženana, Muris Memić. Razočaran u promjene u pravosuđu najavljuje nove zajedničke prosvjede za sve ostale žrtve, prema njegovim riječima korumpiranog pravosuđa.

“Uskoro ćemo u nove prosvjede ispred OHR-a da vidimo da li oni nešto misle raditi i zašto su tu uostalom. Jer ovi naši ne misle, očito da ne misle”, poručio je Muriz Memić.

Prema svemu sudeći ne očekuje se uhićenje Davora Dragičevića, a zajedno sa Murizom on poziva sve građane da se pridruže u njihov borbi za pravdu.

Otac Davor za sutra u 13 sati najavljuje sastanak u Tužiteljstvu BiH. Odvjetnik Ifet Feraget oprezan nije rekao s kim će se sastati sutra u Tužiteljstvu BiH, ali je istaknuo da se očekuje naredba za provođenje istrage u slučaju Dragičević.

U slučaju da se to ne dogodi iz Pravde za Davida najavljuju nove prosvjede i to u Sarajevu