Davidović Šabiću: Bakir je genetski kriminalac

Davidović je postavio pitanje zašto se problem profesionalnih standarda otvara sada, a nije otvoren prije tri godine kada je, prema njegovim riječima, RTRS proglašavan fašističkom televizijom, kriminalnom, mafijaškom itd. «Ono što možemo da radimo zajednički treba da nastavimo, a ono što nas cijepa da ostavimo sa strane i da se 'obračunavamo' na legalan i legitiman način», rekao je Davidović dodavši da RTRS nikada nije prekršio uređivačke principe i da novinari tog javnog servisa „nikada nisu koristili jezik mržnje, pljuvanja i širenja neistine".

Na to je reagirao Šabić rekavši Davidoviću da je FTV objavio dokumentarni scensko-muzički snimak Davidovića, bivšeg ministra vjera u Vladi RS-a, u društvu četničkog vojvode Slavka Aleksića i njihovih istomišljenika. «Jesam, i opet ću», reagirao je Davidović dodavši da RTRS nikada nije objavio informaciju da je Šabić tri godine proveo u vojsci RS-a, niti da je urednik 60 minuta Bakir Hadžiomerović „genetski kriminalac"!

«Opet lažete», reagirao je Šabić dodavši da on nije bio u srpskoj vojsci nego je samo živio na teritoriju pod kontrolom Vojske RS-a. «Kakva vam je to priča: ja četnik, a Bakir genetski kriminalac», rekao je Šabić čime je stavljena točka na raspravu o profesionalnim standardima i medijskom djelovanju javnih RTV servisa!

(Slobodna Bosna/Dnevnik.ba)