Danas pokop poginulog mladića, majka želi da se zna da je vozio, a nije bio punoljetan

Milica Savanović, koronavirus, ubojstvo, foča, dječak, cijepljenje, smrt, poginuli, privalj, Mađarska, beba, ŽHKK Brotnjo, prometna nesreća, Buna, ozljede
The Idependent

Mladić V. K. (2004.), koji je smrtno stradao na Privalju biti će pokopan danas na Dužicama. Našem portalu se obratila majka tragično stradalog Željka Knezović, koja želi da se ispravi da je njezin sin imao 18 godina. Kaže da je on maloljetnik, koji je za volanom od svoje 16-te godine, a o čemu je u više navrata upozoravala Centar za socijalni rad Široki Brijeg, budući da je u tijeku brakorazvodni postupak sa suprugom.

Iz Tužiteljstva ŽZH potvrđuju da se radi o maloljetniku. Upitani je li osoba koja je poginula na Privalju maloljetnik, je li posjedovao vozačku dozvolu, iz Tužiteljstva ZHŽ odgovaraju: „Vezano za Vaše upite možemo Vam samo potvrditi da se radi o maloljetnoj osobi, preminuloj u prometnoj nezgodi“.

Majka koja s novim partnerom živi u Hrvatskoj kaže da se pismenim putem u više navrata obraćala Centru za socijalni rad Široki Brijeg, da dječak od 16 godina vozi automobil, a šalje i presliku komunikacije.

„Valentin prije 16 godine vozi sam auto“, piše u studenom 2020. „Od drugih ljudi saznajem da moj sin ima problema, vozi automobil, a nema ni 17 godina“, piše u drugom navratu, da bi u trećem i zadnjem Centru za socijalni rad napisala „V. vozi auto svaki dan i svugdje“. To je bilo 4. ožujka ove godine. 

Centar za socijalni rad morao je prijaviti policiji da se ide na oduzimanje na oduzimanje vozila ocu, jer vozilom upravlja malodobnik, što se moglo završiti rješenjem suda u prekršajnom postupku. 

Ravnateljici Centra za socijalni rad Široki Brijeg jučer smo uputili dopis što su konkretno poduzeli nakon što ih je majka upozoravala da njezin 16-godišnji sin vozi. Nisu odgovorili.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.