Danas na dionici Mostar - Posušje prolazi izvanredni prijevoz, vozači se mole da poštuju ovlaštene osobe

Danas na dionici Mostar - Posušje prolazi izvanredni prijevoz, vozači se mole da poštuju ovlaštene osobe

Na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se promet od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom razdoblju prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Kako je priopćeno iz BIHAMK-a, zbog deminerskih radova na magistralnoj cesti Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) od 08.30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave prometa (uz 15-minutna propuštanja vozila).

U tijeku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se prometuje trakom za pretjecanje, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajaju se i magistralne ceste Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Danas će se na relaciji Lapišnica-Sarajevo-Mostar-Posušje vršiti izvanredni prijevoz, a vozači koji se budu kretali navedenom relacijom mole se da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.