FOTO  Danas je blagdan svih žena. Živjele nam žene!

Dan žena
hercegovina.info

Stoljeće nakon marša na New York kojim su tražile osnovna radnička i ljudska prava, žene žive kako u tim mučnim revolucijama zasigurno nisu ni snile da će živjeti. Danas rade sve moguće poslove, voze bagere i kranove, tramvaje i brodove, upravljaju najmoćnim europskim državama, ujedno rađajući i odgajajući nove živote. 

Sve to skupa zajedno i odjedanput može samo jedno živuće biće na zemlji - žena. I dok će se brojni reci danas napisati o zlostavljanim ženama, treba reći i da je žena sve manje žrtva, a sve više snažna zahvaljujući upravo podršci mudrih muškaraca, koji podupiru svoje žene, a one dosežu svoj privatni i poslovni maksimum. 

Ruku na srce žena u bh. politici je malo, i tu kasnimo za susjedima, pa i svijetom. Izuzetak je da su gradonačelnice, ili pak nikako nisu članice Predsjedništva, premijerke ili direktorice javnih poduzeća, no i u tom smislu ćemo svakako morati napredovati. 

Međutim, unatoč svemu razloga za slavlje je mnogo. Već od ranog jutra razgrabljuju se karanfili i ruže, nose se posebnoj ženi. One danas pak slave, kao da su središte svijeta, kao što i jesu. Žene živjele - muškarci - i 9. ožujka je 8. ožujak.