DAN ZALJUBLJENIH Tjednima ranije rezervirana mjesta u mostarskim lokalima, za ljubavne parove se smišlja poseban program

Valentinovo

Veljača, mjesec ljubavi i romantike, svoj vrhunac doseže baš 14-og u mjesecu, kada zaljubljeni parovi svih generacija širom svijeta proslavljaju svoj dan – Dan zaljubljenih. I ove godine u Mostaru su organizirane zabave već danima unaprijed, a uz zaljubljene svoje zadovoljstvo ne mogu sakriti ni sami ugostitelji, koji su za ovu priliku spremili posebne ponude i jelovnike te ambijent samo za ono najvažnije – ljubav.

Da se ovakve vrste događaji i tematike kod nas itekako poštuju, potvrdili su nam i sami ugostitelji, a kako kažu, već nekoliko dana nakon objave proslave Valentinova, sva mjesta su rezervirana. Glazbene pratnje za ovu večer rezervirane su mjesecima unaprijed, a ovogodišnji zaljubljeni dan bit će drugačiji po još jednoj stvari.

Valentinovo

„Mogu reći da je već sve za taj dan rezervirano, a program za ovu godinu je posebno osmišljen. Imat ćemo glazbu uživo, a ove godine taj dan predstavlja i prvi dan korizme, pa smo se više bazirali na riblje menije, pa tako imamo dva riblja i jedan mesni, koji će zadovoljiti nepce svih naših gostiju koji su stigli na vrijeme rezervirati“, rekao je Toni Ćuže, menadžer restorana „Del Rio“ za Hercegovina.info.

Prema njegovim riječima, ovo je dosad najrazličitiji Dan zaljubljenih, baš zato što se očekuje da će većina ljuditi postiti taj dan.

„Mi godinama unazad imamo već ostvarene suradnje s pojedinim glazbenicima, pa nam nije bio problem organizirati taj dio posla, ali znam da se inače puno ranije to mora planirati. U subotu smo objavili rezervacije, već do polovine tjedna sve je bilo puno. Mi već planiramo i Dan žena i znamo da će već biti prepuno kroz tri dana“, istaknuo je Ćuže.

Ćuže naglašava da će se za ovaj ljubavni dan u njihovom lokalu, barem sudeći prema rezervacijama, tu naći isključivo ljubavni parovi, pa će situacija biti na najvišoj razini romantike.

„Očekujemo oko 150 ljudi, ovaj put će tu biti samo parovi, a zabava će biti sjajna za sve“, kazao je Ćuže.

Menadžer popularnog restorana i kluba „Taboo“ izjavio je da su pripreme za taj dan u tijeku, a da mjesta za romantičnu večer polako nestaje.

„Poseban meni, posebna glazba, posebna večer i sve u duhu ljubavi. Mjesta je ostalo jako malo, parovi i inače vole dolaziti kod nas, tako da nas ne čudi zainteresiranost“, kratko su kazali iz ovog restorana.

Iz mostarskog restorana „Marinero“ kazali su nam da za Dan zaljubljenih imaju slobodnih još svega par stolova, a sam objekt je nedavno renoviran, pa će ugodan ambijent još dodatno poboljšati atmosferu.

„Istina, bilo je zahtjevno sve organizirati, u to ubrajam i kvalitetnu glazbu, ali uz prave ljude i vrijeme koje smo imali, sve smo postigli. I kod nas će se naći različiti meniji, a sve u cilju da ljubav te večeri dostigne svoj maksimum“, pojasnili su iz ovog restorana.

Kada je glazba u pitanju, glazbenici kažu da i oni ovim danom unose male promjene u svoj repertoar, kao i da su mjesecima unaprijed znali već gdje će svojim talentom slaviti ljubav. Među njima je i Jelena Krešić, mostarska umjetnica i glazbenica, koja kaže da će njen program početi i završiti ljubavnim notama.

Valentinovo

„Svaki glazbenik oblikuje svoj nastup posebno za određene događaje, ali ipak koncept ostaje isti. Nepisano pravilo, barem u našem slučaju, jest da se večer započinje sa laganim baladama i nježnim tonovima. Potrebno je da se ljudi opuste, a uz večeru naročito ne bi trebala ići neka nagla glazba. Ovisno o vrsti lokala u kojem se nastupa, već pri kraju večere se atmosfera kreće da se podiže i za ples i za pjevanje“, rekla je Krešić za Hercegovina.info.

Kada je Valentinovo u pitanju, kolega i ona su unijeli male izmjene u repertoar, tako da će balada biti svakako više, jer žele da sve bude u duhu romantike.

„Ljubavnih pjesama je mnogo, ali ja uvijek gledam i tematiku, taj dan želimo slaviti ljubav, a ne žaliti“, zaključila je glazbenica Krešić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.