Da su sutra izbori Sarajevo bi opet izabralo Komšića

Bakir Izetbegović
Klix

Dok stranke u Federaciji ne uspijevaju ostvariti dogovor oko izmjena izbornog zakona, anketa portala Klix pokazuje da će Komšić, ukoliko se izbori održe, ponovno biti nametnuti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, budući da je se najveći broj čitatelja Klix-a odlučio upravo u anketi izabrati njega.

“Nešto više od mjesec dana prije raspisivanja izbora u anketi vam nudimo potencijalne kandidate za Predsjedništvo BiH iz sva tri konstitutivna naroda. Neki od navedenih kandidata moguće i neće biti kandidati, ali su u anketi navedeni zbog političke pozicije koju obnašaju, stranačke funkcije i generalnog utjecaja na političke procese”, navodi Klix.

Zanimljivo, najveći broj čitatelja glasovao bi za Željka Komšića, koji ima veću podršku nego njegov partner Bakir Izetbegović.

Vrijeme će pokazati da je fenomen Komšić na više različitih načina nanio najveću štetu svim narodima, a osobito Hrvatima, koje navodno predstavlja, kako direktno uzurpirajući fotelju koja mu ne pripada, kako indirektno suzbijajući pluralizam u Hrvata, i održavajući na životu HDZ BiH.