CROATIA AIRLINES Putnici zbrinuti, zrakoplov će popodne biti vraćen iz Sarajeva u Zagreb

Aerodrom zračna luka Sarajevo
Hercegovina.info

Uzrok oštećenja zrakoplova na liniji Zagreb - Sarajevo nije vatreno oružje, potvrđeno je u četvrtak iz Croatia Airlinesa (CA). "Prema nalazima policijske balističke provjere utvrđeno je da na zrakoplovu Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati nema tragova baruta, stoga uzrok oštećenja nije vatreno oružje", kaže se u priopćenju CA-a, prenosi Hina.

Kako bi se utvrdili razlozi mehaničkog oštećenja do kojeg je došlo na ovom zrakoplovu, zrakoplov Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 danas u poslijepodnevnim satima bit će vraćen iz Sarajeva u Zagreb, gdje će se u Tehničkom središtu Croatia Airlinesa obaviti detaljan pregled i poduzeti potrebne aktivnosti, dodaje se.

Putnici sa sinoćnjeg leta preusmjereni su na druge letove Croatia Airlinesa te im je osiguran odlazak do krajnjih odredišta, brinući u svakom trenutku o njihovoj sigurnosti i potrebi da stignu na željenu destinaciju, kažu u CA-u.

Prethodno je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo da oštećenje na zrakoplovu Croatia Airlinesa koji je sinoć sletio u Sarajevo nije nastalo iz vatrenog oružja kako se to prvotno nagađalo, nego je izazvano mehaničkim udarcem. 

"Nakon provedenog očevida prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja", navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH. 

Po istome izvoru analizama na licu mjesta utvrđeno je kako nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova na trupu zrakoplova koji bi ukazivali da je oštećenje nastalo zbog korištenja vatrenog oružja. 

"Prema stavu stručnih osoba oštećenje je izazvano mehaničkim udarcem", stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH. 

Na zrakoplovu Croatia Airlinesa koji je sinoć letio na relaciji Zagreb Sarajevo otkriveno je oštećenje za koje je u prvome oglašavanju Tužiteljstva BiH navedeno kako 'koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja'.