COVID HNŽ I ZHŽ Novozaraženo svega 80 osoba, na respiratoru njih 16

COVID HNŽ I ZHŽ Novozaraženo svega 80 osoba, na respiratoru njih 16
Anadolija

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su ukupno 2 bolesnika od toga 1 iz Hercegovačko-neretvanske županije: muškarac iz Mostara rođen 1960. godine i 1 iz Hercegbosanske županije: muškarac iz Livna rođen 1947. godine, priopćio je Stožer HNŽ-a.

Na bolničkom liječenju trenutačno je 66 bolesnika, od kojih je 16 na invazivnoj i 6 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 345 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 68: 38 iz Mostara, 9 iz Čapljine, 12 iz Jablanice, 2 iz Stoca, 6 iz Konjica i 1 iz Čitluka.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 91 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 838 rješenja. 

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 68 osoba, od čega pet retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 12 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega sedam (troje muških i četiri ženske), Gruda četvero (dvoje muških i dvije ženske) te Ljubuškog jedna ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se pet osoba, iz Širokog Brijega tri te Gruda dvije osobe. U samoizolaciji nalaze se 233 osobe. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 132 osobe