ČOVIĆ REKAO, GILJA POTPISAO Uz račun za struju uskoro jedna marka više za televiziju!

ČOVIĆ REKAO, GILJA POTPISAO Uz račun za struju uskoro jedna marka više za televiziju!

Premda se činilo da će to ostati na razini dosjetke jedna marka za Televiziju Herceg-Bosne ide ka svojoj realizaciji, te će vas uskoro na šalteru pitati hoćete li platiti marku više.

"Mi smo potpisali sporazum s JP Elektroprivreda HZ-HB iz razloga da bi oni mogli uz svoj račun staviti tu 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je ustvari dobrovoljni prilog koju će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun i to bi kasnije došlo nama."

"Na taj način mi želimo uključiti naše šire gledateljstvo u ono što mi radimo. Održavati mehanizam jedne javne radiotelevizije, a mi imamo 19 televizijskih odašiljača, 21 radijski odašiljač, oko 50 zaposlenih, radimo mjesečno 120 emisija koje možda naši gledatelji primijete, a možda i ne, to je jedan silni mehanizam koji treba održavati", kazala je ravnateljica TV Herceg-Bosne Slavica Karačić povodom dvogodišnjice rada te medijske kuće. 

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović prilikom zadnjeg zasjedanja HNS-a pozvao je da se izdvaja marka za televiziju.

"Jedna marka za hrvatsku obitelj ne znači puno, ali znači razvoju televizije Herceg-Bosna", rekao je Čović na zadnjem HNS-u na Bijelom Brijegu. "Dobio sam mnoštvo prijedloga s terena kako financijski ojačati RTV HB. Kroz jednu kvalitetnu suradnju s Elektroprivredom HZ HB ja mislim da se može osigurati po jedna marka od svakog potrošača za RTV HB i ja se nadam da će to zaživjeti već od 1. srpnja", kazao je Čović.

I bi kako je Čović rekao. Marinko Gilja ispred EP HZ HB je potpisao, a narod, iz čijeg se džepa traži još jedna marka, na šalteru će reći svoje. Kako čujemo bila je samo dvojba hoće li se marka oporezivati ili ne, no ne i neka moralna, je li sramota od naroda pitati marku za bilo što, osobito medije, čije je pitanje sustavno moralo biti riješeno prije 20 godina.