CIJENE SU NEŠTO VEĆE Očekuje se rekordna turistička sezona u Neumu

neum

U jedinom bh. gradu na moru - Neumu, turistička sezona uspješno je startala. Plaže su pune kupača.

U Neum uglavnom dolaze gosti iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke i zemalja istoka. Najbrojniji su ipak domaći gosti iz Bosne i Hercegovine.

Masovniji dolazak gostiju očekuje se tijekom srpnja i kolovoza, kaže sugovornik BHRT-a. Dodaje kako cijene ove godine jesu nešto veće, ali u skladu s poskupljenjima u cijeloj zemlji.

"Očekivanja su jako velika, vidim da su hotelski kapaciteti dobro popunjeni tako da i mi očekujemo da ćemo dobro raditi ove godine. Mislim da su ta poskupljenja minimalna koliko mogu biti, mislim da je to prihvatljivo", kazao je Stanko Raič, vlasnik restorana.

Dobroj sezoni nadaju se i iznajmljivači adrenalinskih sadržaja uz plažu.

"Gostiju ima, zadovoljni smo, cijene su prihvatljive, turista ima", izjavio je Joža Butigan, iznajmljivač jet skija.

Iz Turističke zajednice Neuma očekuju da će sezona biti rekordna po broju gostiju. Hotelijeri su prezadovoljni predsezonom, a kapaciteti su, ističu, poprilično popunjeni i za podsezonu.

"Neum ima jako kvalitetne smještajne kapacitete, bilo da su to renovirani hoteli, ili novi obiteljski hoteli sve je to novo. Imamo mnoštvo ugostiteljskih objekata, jako kvalitetna ponuda od ribe, ribljih specijaliteta do mesa, tako da za tu kvalitetu treba i platiti", kazao je Mato Matuško, predsjednik TZ Neum.

Radi se i na ponudi sadržaja za turiste.Tradicionalno "Neumsko ljeto" bogato kulturnim, glaznenim i sportskim sadržajima otvoreno je tijekom vikenda.