CESTOGRADNJA NA HERCEGOVAČKI Cijena radova ostala ista, a dionica kraća za 10 kilometara

Autocesta kroz Hercegovinu
Autoceste FBiH

Tri dana pred Novu 2021. v.d. direktora „Puteva RS“ Davor Kostrešević osmislio je plan javnih nabavki i procijenio da će mu za rekonstrukciju 16 kilometara magistrale Ljubinje-Žegulja biti potrebno tri milijuna maraka. Osam mjeseci kasnije, 10. kolovoza, sinulo mu je da bi cifra za podobne putare mogla ostati ista, ali im je posao skratio za čitavih 10,4 kilometra. 

Vršitelj dužnosti direktora „Puteva Republike Srpske“ Davor Kostrešević pokazao je da je majstor natječajnog zanata. Na redu je rekonstrukcija puta Ljubinje-Žegulja za što iz proračuna daje tri milijuna maraka. Početkom godine magistrala je, prema natječajnom planu, bila dugačka 16 kilometara, za osam mjeseci kraća je za čitavih 10,4 kilometra. Tri milijuna maraka za tek 5,6 kilometara puta!

Tri dana pred Novu 2021. osmislio je plan javnih nabavki, procijenio da će mu za ovaj posao biti potrebno baš tri milijuna maraka s uračunatim PDV-om, a 10. kolovoza sinulo mu je da bi cifra za podobne putare mogla ostati ista, ali kilometraža znatno manja.

Autocesta kroz Hercegovinu

Odmah je raspisao natječaj, a onda i eksplicitno naveo koju tvrtku želi. Prepoznat će se:

„...Asfaltna baza nominalnog proizvodnog kapaciteta minimalno 100 tona/sat maksimalne udaljenosti 70 kilometara od gradilišta, ili 100 kilometara od gradilišta, odnosno na vrijeme od dva sata, pod uvjetom da se prijevoz obavlja s termokesonima. Betonska baza nominalnog proizvodnog kapaciteta od 5 m3/sat ili više, maksimalne udaljenosti 70 kilometara od gradilišta (mora imati upotrebnu dozvolu)...“

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.