FOTO  CESTA KAO BOB STAZA Anđelku su do sada u dvorište sletjela 23 automobila

Trebinje Nikšićki put
Hercegovina.info

U trebinjskom naselju Gorica, ulica Nikšićki put, kada joj je volja, postane bob staza. Rezultat toga jesu brojne prometne nezgode na ovoj dionici, a posljednje u moru istih, dogodile su se u posljednja 24 sata i to tri nezgode s istim ishodom. Sva tri automobile završila su u dvorištu obitelji Ratković. Nije za emisiju "Vjerovali ili ne", nije ni smiješno ni nevjerojatno. Tužno je, jer se ponavlja, a nitko ne nudi nikakvo rješenje. Pozitivno je što se sve završilo samo s materijalnom štetom, ali Goričani strahuju za svoju sigurnost i pitaju se do kada će to trajati?

Anđelko Ratković, domaćin u čijem dvorištu su završila tri automobila u intervalu od 24 sata za Hercegovina.info kaže da su samo u njegovom dvorištu do sada bila 23 sudara, ali da su posljednja 24 sata vrhunac.

Trebinje Nikšićki put

"Prvi udes se dogodio oko četiri sata ujutro i tada je oboren dio zida i pao je na auto. Drugi se odigrao odmah iza toga, a treći u osam sata. Sve na jednom mjestu i iz istog pravca. Glavni uzrok je neprilagođena brzina, ali i asfalt koji je dotrajao. U moje dvorište do sada su sletjela 23 vozila, tu kod strica, kuća pored, oko 18 ili 19. Ma sigurno preko 100 udesa bilo je u ovih 200 metara ceste. Bilo je ljudi sa svih strana, što su završavali u mom dvorištu. Bilo je i profesora, doktora… Postalo nam je gotovo normalno kad po noći čujemo neki udar, odmah znamo što je. Ovo nije prvi put da mi je auto uništeno, problem je što štetu snosimo sami."

Ratković posebno naglašava i upozorava da se radi o vrlo frekventnoj ulici, koja vodi da dječjeg igrališta i vrtića. Priznaju da strahuju za svoju sigurnost, a da nitko nije siguran ni kada se kreće nogostupom.

Trebinje Nikšićki put

“Što se tiče sigurnosti, ona ne postoji, nogostupom se kreće veliki broj djece, tu je igralište i vrtić. Osim djece veliki broj stanovnika ovuda se kreće i nikako nije sigurno. Do sada Bogu hvala nije bilo žrtava, ali apeliramo od nadležnih da donesu neko rješenje, jer ono mora postojati. Prije je bila opcija da se na ovoj dionici postave ležeći policajci, ali su nam rekli da to nije moguće jer se radi o magistralnoj cesti”.

Mještani ulice Nikšićki put i ranije su tražili od nadležnih da osiguraju taj dio magistralne ceste Trebinje – Nikšić, ali im je prije dvije godine na zastupničko pitanje u Skupštini grada iz Policijske Uprave Trebinje odgovoreno da je on siguran.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.