ČERKEZ Stanje izuzetno dobro, idemo u popuštanje mjera

ČERKEZ Stanje izuzetno dobro, idemo u popuštanje mjera
Ilustracija hercegovina.info

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će zbog "nikad manje incidence" u ovom entitetu biti razmatrano ublažavanje epidemioloških mjera. Čerkez je kazao da od početka pandemije FBiH nije imala bolje vijesti kada je o COVID-19 riječ.

“Ja mogu reći izuzetno dobre vijesti, od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti. Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 oboljelih koji su potvrđeni do jučer. Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije dogodilo, prvi put od početka pandmije se događa”, rekao je Čerkez gostujući u Novom danu na N1.

Nakon stabilizacije Županije Sarajevo, stabilizirale su se i županije koje su bilježili lošu situaciju.,

“Konsolidirao se HNŽ, HBŽ i Posavina. U HNŽ imamo incidencu 56, u HBŽ 60, a u Posavini 50. Stanje nikada nije bilo bolje”, rekao je gost N1.

Zbog toga će Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici u 9:00 sati razmatrati ublažavanje epidemioloških mjera.

“To nam daje motiva da nastavimo sa popuštanjem mjera. Imamo Krizni stožer u 9:00 sati, na kome ćemo razmatrati nove mjere koje će biti predložene Vladi FBiH”, izjavio je Čerkez i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera.”