ČEKA SE ODLUKA "Trebam dobiti nagradu, nisam ja paket da me izruče"

Zdravko Mamić
Klix.ba

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić došao je na ročište na Sudu Bosne i Hercegovine koji danas odlučuje o novom zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem, javlja Klix.ba.

"Pa nisam ja paket da me izruče", rekao je Mamić kratko tijekom dolaska na sud.

Podsjetimo, Ministarstvo pravosuđa u Zagrebu uputilo je ministarstvu pravde BiH novi zahtjev za izručenjem Mamića nakon što je Županijski sud u Zagrebu njemu i njegovom bratu Zoranu odredio pritvor u sklopu istrage zbog sumnji na to da je sucima Županijskog suda u Osijeku davao mito kako bi ga oslobodili optužnice za izvlačenje novaca iz Dinama, prenosi Index.

Zdravko i Zoran Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj na šest i pol, odnosno na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija.

Zdravko Mamić je u BiH pobjegao u lipnju 2018. uoči izricanja prvostupanjske presude, a brat Zoran mu se ondje pridružio ove godine nakon što je pravomoćno osuđen u Hrvatskoj.

Obojica su zatražila da kazne izdržavaju u BiH.

Mamić: Trebam dobiti nagradu

Tužitelj Oleg Čavka se na ročištu usprotivio izručenju jer nisu ispunjene pravne pretpostavke za to. Čavka je rekao da zamolnica Hrvatske pravnoformalno zadovoljava standarde, ali da se djela u BiH za koja se Mamić tereti drugačije tretiraju, prenosi Dnevni Avaz.

I Mamić se obratio sucu Mirsadu Striki te je naveo da mu je sve politički montirano jer je prijavio suce za korupciju.

"Trebam dobiti nagradu jer sam prijavio korumpirane suce koji su me reketirali, a ne da traže moje izručenje", kazao je Mamić.