Čavara razriješio ministre DF-a! – Čović traži pola Vlade za HDZ-e?

Marinko Čavara
Odluka stupa na snagu odmah.

Dobro obaviješteni izvori navode kako će nakon Čavarinog poteza, njegov stranački šef Dragan Čović zatražiti pola ministarskih mjesta u Vladi Federacije BiH, te smatraju da Izetbegović neće imati zamjerki na takvo traženje, prenosi BHRT.

Međutim, manjinska vlada teško će osigurati većinu u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, pa je potpuno upitno kako će bilo što Vlada odluči moći biti provedeno u djelo. Izgleda da jedino nisu upitne one odluke koje se tiču provedbe "europske agende", jer su iz DF-a ranije poručili da će bilo koja vlada uvijek imati imati podršku kada je ona na dnevnom redu.

Agencija Patria je izvjestila kako su u želji da bude uspostavljena parlamentarna većina, predstavnici SDA obavili razgovore sa predstavnicima BPS-a Sefer Halilović, A-SDA i Strankom za BiH i osigurali 52 poslaničke ruke. Kasnije je međutim, jedan zastupnik iz SDA istupio iz Kluba, tako da je ta većina propala.

Sudbina SDA i HDZ-a BiH je takva da će oni morati "na vrat na nos" sklapati parlamentarnu većinu za usvajanje bilo čega što pred Parlament FBiH stigne iz entitetske Vlade./HMS/