ČAMPARA Pooštrit ćemo sankcije tako da navijačima ne pada napamet praviti nerede

Aljoša Čampara
Patria

Ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara najoštrije je osudio sinoćnje nerede u Mostaru koje su izazvali pripadnici navijačke skupine 'Ultras' te poručio kako MUP Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), zbog problema s kojim se susreće zbog uplitanja politike u radu policije, nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira.

"Pozivam Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije da u najkraćem roku dostavi nadležnim organima izvještaje o počinjenju krivičnog djela protiv svih osoba koje su sudjelovale u sinoćnjem neredu", rekao je Čampara.

Ministar Čampara je rekao kako evidentno postoje propusti u radu Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ koje nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira, piše 'Dnevni avaz'.

"To je posljedica višegodišnjih problema s kojim se susreće Uprava policije MUP-a HNŽ počevši od nepostojanja policijskog komesara, činovanja pa sve do prijema novih policajaca. Politika je ušla u svaku poru sistema pa tako i sigurnosnog, a to je neprihvatljivo", kazao je Čampara.

Ministar Čampara je istaknuo kako sve češći huliganski neredi, posebno u Mostaru, počinju predstavljati ozbiljnu sigurnosnu prijetnju, a na koju će država morati odgovoriti pooštravanjem sankcija. "Radit ćemo u Domu naroda Parlamenta FBiH na izmjenama zakona. Sankcije ćemo pooštriti do te mjere da više nijednom navijaču ne padne napamet da sudjeluje u bilo kakvim neredima", kazao je Čampara.