ČAMPARA Pooštrit ćemo sankcije tako da navijačima ne pada napamet praviti nerede

ČAMPARA Pooštrit ćemo sankcije tako da navijačima ne pada napamet praviti nerede
Patria

Ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara najoštrije je osudio sinoćnje nerede u Mostaru koje su izazvali pripadnici navijačke skupine 'Ultras' te poručio kako MUP Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), zbog problema s kojim se susreće zbog uplitanja politike u radu policije, nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira.

"Pozivam Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije da u najkraćem roku dostavi nadležnim organima izvještaje o počinjenju krivičnog djela protiv svih osoba koje su sudjelovale u sinoćnjem neredu", rekao je Čampara.

Ministar Čampara je rekao kako evidentno postoje propusti u radu Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ koje nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira, piše 'Dnevni avaz'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je posljedica višegodišnjih problema s kojim se susreće Uprava policije MUP-a HNŽ počevši od nepostojanja policijskog komesara, činovanja pa sve do prijema novih policajaca. Politika je ušla u svaku poru sistema pa tako i sigurnosnog, a to je neprihvatljivo", kazao je Čampara.

Ministar Čampara je istaknuo kako sve češći huliganski neredi, posebno u Mostaru, počinju predstavljati ozbiljnu sigurnosnu prijetnju, a na koju će država morati odgovoriti pooštravanjem sankcija. "Radit ćemo u Domu naroda Parlamenta FBiH na izmjenama zakona. Sankcije ćemo pooštriti do te mjere da više nijednom navijaču ne padne napamet da sudjeluje u bilo kakvim neredima", kazao je Čampara.