BUNTIĆ I DALJE NA SLOBODI Sud u Ljubuškom treći put odbio pritvoriti Buntića

Općinski sud Ljubuški
hercegovina.info

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom donijelo je odluku kojom odbija žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, smatrajući je neutemeljenom, te u potpunosti potvrđuje rješenje Općinskog suda u Ljubuškom datirano 29. rujna 2023. godine.

U središtu ovog pravnog zapleta nalazi se osumnjičeni Denis Buntić, protiv kojeg se vodi istraga zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nasilje u obitelji i kaznenog djela Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Nakon što je sudac za prethodni postupak 29. rujna 2023. godine donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom, uslijedila je žalba Županijskog tužiteljstva 2. listopada 2023. godine.

Žalba je podnesena zbog, kako je navedeno, bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Tužiteljstvo je tražilo da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da se pobijeno rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor. Razlozi za određivanje pritvora, prema prijedlogu Tužiteljstva, bili su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na iskaze svjedoka te ometati kazneni postupak, kao i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Unatoč argumentima Tužiteljstva, Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom ostalo je pri svom inicijalnom rješenju, odbacujući žalbu kao neutemeljenu.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg najavilo je nastavak intenzivnog rada u ovom predmetu.