BUGOJNO Stigle nove dojave o ubojstvu bebe

Bugojno policija most pronalazak mrtve bebe
Bug.ba

Glasnogovornik policijskog komesara MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) Hasan Hodžić kazao je kako istražitelji čine sve da otkriju počinitelje ubojstva bebe čije je tijelo pronađeno 5. rujna u rijeci Vrbas u Bugojnu.

"Policija aktivno radi na ovom slučaju. Obavljamo analizu mjera koje su poduzete do sada i na osnovu kojih planiramo daljnje aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje predmetnog događaja. Toliko mogu reći u ovoj fazi istrage", rekao je Hodžić, prenosi Fena.

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ provjeravaju nove dojave i analiziraju postojeće u slučaju ubojstva bebe.

S obzirom na stupanj raspadnutosti tijela, policija vjeruje da je beba u rijeku ubačena na uzvodnom području koje se proteže sve do Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Prije nekoliko dana obdukcija je pokazala da je uzrok smrti djeteta utapanje.

Za sada je sigurno da je beba rođena živa, što su također pokazali nalazi obdukcije. Provjera bolnica, domova zdravlja i porodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom.

U zadnjih desetak godina na području SBŽ zabilježena su tri slučaja čedomorstva. Dva su bila u Vitezu, od kojih je ono najstarije riješeno, dok je slučaj iz ožujka 2015. godine, u kojem je tijelo novorođenčeta pronađeno u napuštenom kamenolomu u viteškom mjestu Veliki Mošunj, još uvijek neriješen.