BUBALO Obilježili ste parkinge za stojadine i fiće!; ZELENIKA Nije Cim Kambodža!

policija, sigurnost, Mostar, gradsko vijeće, Dragan Jelonjić, ivan zelenika, Silvio Bubalo
Hercegovina.info

Zasjeda Gradsko vijeće Mostara, a sjednica se sat nakon početka nije pomakla s točke vijećnička pitanja.

Vijećnik Silvio Bubalo (HRS) upitao je po kojim standardima je izvršeno obilježavanje parkinga u Mostaru. Kazao da su obilježeni parkinzi koji su dovoljni za stojadine i fiću, no ne za današnja vozila, koja su veća od parkinga. 

Vijećnica Boška Ćavar traži originalan plan za Ulicu kneza Domagoja, vlastitu ulicu, u kojoj je nedavno zatrpana ogromna rupa, a dio ranijih pitanja odnosio se na bespravnu gradnju, snabdijevanje vodom. 

Ivan Zelenika(HDZ BiH) upitao je za Ulicu put spasa i Treće cimske bojne, zašto se ne odvozi smeće, jer ti ljudi ne žive u Kambodži i Tanzaniji. Odjelu za urbanizam i građanje postavio je pitanje vezano za prometnice u Bijelom Brijegu, dodavši da nijednim putem ne mogu proći ni vatrogasna kola, ni hitne pomoći, te tražio da se prioritetno pristupi ovim prometnicama.

Vijećnik Damir Šunjić (HDZ BiH) pitao je kada će dobiti odgovore na ranije postavljena pitanja, budući da je prošao rok od 60 dana. Vijećnica Irma Baralija(Naša stranka), između ostalog je pitala za objekt na Bunuru, gdje je poništeno odobrenje za gradnu, te planira li Grad zaštititi građane od buke iz ugostiteljskih objekata.