BRUCE LEE SE VRAĆA Grad Mostar planira popravku i vraćanje omiljenog kipa u park Zrinjevac

Bruce Lee

Grad Mostar planira vratiti kip Bruce Lee-ja u park Zrinjevac.

Potvrđeno je to za Hercegovina.info iz Grada Mostara.

"Grad Mostar svakako planira vratiti kip Bruce Lee na njegovo mjesto. Ovisno o oštećenjima na njemu, nakon što bude vraćen od strane MUP-a, krenut će popravka i vraćanje u park", kazali su iz Grada Mostara. 

Ukradena i teško oštećena statua trenutno se zbog istrage koja se vodi još uvijek nalazi u prostorijama MUP-a HNŽ, a nakon što bude vraćen gradu napravit će se procjena stupnja oštećenja, ići će se na popravke i vraćanje u prvobitno stanje, te postavljanje na ispražnjeni pijedestal u parku Zrinjevac.

Bruce Lee Mostar

Brojni su Mostarci ostali šokirani informacijom da je brončani kip Bruce Lee nestao preko noći iz gradskog parka.

Podsjetimo, brončani kip u prirodnoj veličini koji nije zanemarive težine, postavljen u mostarski park Zrinjevac nestao je u noći sa subote na nedjelju, s drugog na treći ožujka ove godine.

Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar nakon opsežno provedene kriminalističke istrage, uhitio je osobu inicijala D.P. (1978) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Bruce Lee iz parka Zrinjevac u Mostaru.

Kip Bruce Lee otuđen je iz Parka Zrinjevac 02. na 03. ožujka 2024. godine, što je izazvalo zabrinutost i osudila javnost iz cijele regije. Kriminalistička istraga bila je komplicirana iz više razlog, a pogotovo što park Zrinjevac nema video nadzora. Usprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, privesti ga i pronaći predmetni kip, koji je oštećen, priopćili su iz MUP HNŽ.

Kip je nakon postavljanja 2005. od strane inicijatora ideje, sada već ugašene udruge 'Urbani pokret Mostar' predvođene Ninom Raspudićem i Veselinom Gatalom predan na upravljanje Gradu Mostaru. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.