BROJEVI U BiH 228 zaraženih i devet umrlih od koronavirusa

Test covid-19
Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 546 uzoraka, od kojih je 148 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH. Do sada su testirana ukupno 101.842 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.631 osobe.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je devet smrtnih ishoda. Preminula su dva muškarca iz Tuzle i po jedan iz Banovića, Kaknja, Tešnja i Visokog, te tri žene iz Sapne, Olova i Breze.

Kod 80 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo koronavirusa, a najviše novozaraženih je u Banjaluci i Kotor Varoši, podaci su Instituta za javno zdravstvo za protekla 24 sata.

Testiran je 301 uzorak, a zaraza je potrvđena kod 22 osobe iz Banjaluke, 11 iz Kotor Varoši, po pet iz Bijeljine, Dervente, Doboja i Srpca, po četiri iz Zvornika i Teslića, po tri iz Prnjavora i Trebinja, po dvije iz Bratunca, Vlasenice, Gacka i Šipova i kod po jedne iz Bileće, Broda, Modriče, Prijedora i Ribnika.

Riječ je o 42 muške i 38 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 55 srednje i devet osoba starije životne dobi.