BRČKO Zabranjuju se sva javna okupljanja, svečanosti i proslave

Covid maska
Pixabay

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta donio je u četvrtak naredbu kojom se od ponedjeljka, 20. srpnja, zabranjuju sva javna okupljanja na području distrikta, te organiziranje svečanosti i proslava u ugostiteljskim objektima, priopćeno je iz Stožera.

Svim organizatorima sugerira se da otkažu skupove i okupljanja koje su zakazali do ponedjeljka, te da su dužni da, ukoliko ne ispoštuju ovu mjeru, Stožeru dostave spiskove svih sudionika okupljanja, a radi kasnijeg provođenja mjera u vezi sa ispitivanjem epidemiološke situacije.

Gospodarski subjekti koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužni su da osiguraju fizičku udaljenost tako da za jednim stolom mogu sjediti najviše dvije osobe, osim ako je riječ o roditeljima i djeci ili članovima zajedničkog domaćinstva, te da je obavezan razmak između stolova dva metra.

Inspektorat je zadužen da pojača kontrolu poštovanja mjera i naredbi Stožera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima najmanje dva puta tijekom dana.

Zaključenje braka na području distrikta vršit će se isključivo u službenim prostorijama Vlade, u prisustvu ograničenog broja ljudi i pridržavanje mjera i preporuka Stožera.

Naredba stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Službenom glasniku Brčko distrikta, navedeno je u priopćenju koje prenosi Srna.