Brat ubojice iz Gorice mirno šeta ispred SKB Mostar premda ima deblji dosje od ubojice

Draženko Jasak

Premda smo donijeli šokantnu priču iz Gorice, gdje je jasno da su propusti sustava doveli do toga da budu ubijeni nedužni ljudi, dobivamo fotografiju kako brat ubojice iz Gorice mirno šeta ispred SKB Mostar, premda ima deblji dosje od ubojice. 

Na naš upit SKB-u kako takva osoba, koja ima deblji policijski dosje od brata, te je nožem prijetila i napadala susjedu može slobodno hodati iz bolnice ne odgovaraju. Kako nam je potvrđeno iz Centra za socijalni rad Grude grudska policija je protiv Draženka Jasaka četiri puta pokretala postupak iz članka 183. stavak 1. Kaznenog zakona FBiH - ugrožavanje siigurnosti: 10. lipnja 2019., 17. travnja 2020., 24. veljače 2020., 6. srpnja 2022.

Identično je potvrdila i policija. "Protiv Draženka Jasaka su od strane policijskih službenika PU Grude upućena četiri izvješća o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu zbog osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela iz čl. 183. KZ F BiH Ugrožavanje sigurnosti, i to u vremenskom razdoblju od 2019. do 2022. godine. Za sva navedena kaznena djela Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je donijelo nalog o provođenju istrage", naveli su, uz ostalo u očitovanju o ovom slučaju. 

Susjedu je napao nožem, a postoje i video i zvučni zapisi gdje zabija nož u panj i objašnjava kako će zaklati susjedu.

“Vezano za Vaš upit o prijetnji susjedima, napadu nožem, bacanju bombe i podmetanju požara, možemo reći da je PU Grude 2019. godine zaprimila prijavu da je u mjestu Sovići, op. Grude, osoba A.G. iz mjesta Sovići, napadnuta nožem od strane Draženka Jasaka kojom prilikom nije zadobila tjelesne ozljede. Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.183 KZ F BiH ugrožavanje sigurnosti je od strane policijskih službenika PU Grude protiv imenovanog Draženka Jasaka upućeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH koji su donijeli nalog o provođenju istrage. Također, u PU Grude je evidentirano da je imenovani Draženko Jasak i 2022. godine gore imenovanoj A.G. uputio verbalne prijetnje po život zbog čega su policijski službenici PU Grude protiv istog uputili izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl.183 KZ FBiH ugrožavanje sigurnosti Županijskom tužiteljstvu ŽZH, a na što je Županijsko tužiteljstvo donijelo nalog o provođenju istrage”, istaknuli su iz MUP-a ŽZH. 

Unatoč svemu navedenom, i činjenici da je njegov brat Jozo, likvidirao dvije osobe, teško ranio jednu koja je ostala bez noge, a još jednu lakše Draženko Jasak mirno i bez nadzora šeta ispred SKB Mostar. 

Inače, upitani o zdravstvenom stanju Draženka Jasaka iz SKB su se pozvali na zakon o zaštiti prava pacijenata.